Tirsdag, 3. mars 2020

Tror jammen vi må utsette vårens utenlandstur igjen, denne gangen på grunn av Koronaviruset, men det som er fint er jo at vi kan ta ting på sparket hvis det roer seg. Det skulle vært godt med litt sol og varme nå, trenger litt energi. Er rett og slett litt daff og lat om dagen. Mye jeg kunne og skulle gjort, men gidder ikke. 😳🤭

Torsdag, 5. mars 2020

Sola skinner etter noen dager med mye snø, det gir energi. Veldig fornøyd med dagens treningsøkt, økte belastningen på alle øvelser🏋️‍♀️Vil nok merke det i morgen 

Har også tatt bort litt støv som synes godt når sola skinner inn gjennom vinduene. 🧹er allergisk mot støv🤧Ser også ting som jeg bør gjøre; male et tak og et par vinduer jeg skulle gjort ifjor, men har helt glemt.

Fredag, 6. mars 2020

Kontordag idag, har også prøvd å få liv i skriveren min igjen, men foreløpig har det gått dritt 🧐 må nok finne bruksanvisningen og restarte, men det er så kjedelig når jeg ikke får det til. Skal gå en tur i det flotte været for så å prøve igjen. 

9.3.20 Såtid 🌻🌺

Tirsdag, 10. mars 2020

Det regner ute og da må jeg finne på inneaktiviteter. Alle blomstene har fått ny jord idag, litt grisejobb å gjøre inne, men har tid til å vaske etterpå også. 
Tid ble det til å bake litt før middag, så nå kan jeg lese litt med god samvittighet. 🌨🥐☕️📖

Torsdag, 12. mars 2020

Har fulgt med på pressekonferansen om tiltak som er innført fra idag, det begynner å bli litt skummelt. Håper alle tar dette på alvor nå. Jeg blir ikke så mye berørt, men trening på treningssenteret ble erstattet med tur i skogen og jeg har fått avbestilling på tatoveringen til uka. Var å handlet litt idag og guri som folk hamstrer. 

Fredag, 13. mars 2020

Jeg har gamle foreldre og har blitt enig med min familie at det er jeg som skal ha fysisk kontakt med de fremover. Dette må jeg ta hensyn til å prøve og begrense å ferdes der hvor det er mange mennesker. Venter spent på om min tannlegetime neste uke blir utsatt, gjør i såfall ingen ting. Har også planlagt en tur på hytta neste helg, har fått beskjed fra kommunen om at det er greit, men ting endres fort om dagen. Denne helgen blir nok en stille hjemmehelg, godt jeg har masse garn som venter på å bli brukt.

Mandag, 16. mars 2020

Jeg var redd når jeg la meg i går, og når jeg våknet til sol idag, tenkte jeg at dette vil gå, bare alle følger de regler våre myndigheter gir oss. Synes alle som kommer med oppgulp i sosiale medier i form av usmakelige kommentarer bør gå i seg selv.

Jeg blir ikke berørt nevneverdig uten om at jeg holder meg inne, går kun i butikken. Det er mye man kan gjøre, tipper at vårrengjøring vil være en ting.

Sender varme tanker til alle, nå må vi stå sammen så rir vi av dette. ❤️❤️❤️

Frøene spirer og gror, helt uvitende om hva som skjer 😂

Tirsdag, 17. mars 2020

En liten historie fra min barndom: vi satt flere jenter sammen i hagen og diskuterte hva vi skulle gjøre, vi hadde fått med oss at det var stor fare for krig, husker ikke hvor, og siden alle fedrene våre var offiserer i hæren og vi antok at de måtte ut i krigen, la vi planer for hvordan vi skulle komme oss til Sverige hvor vi mente det var tryggere å være, ingen av mødrene våre hadde førerkort den gang, men vi skulle nok klare å kjøre bil vi, iallfall våre litt eldre brødre. Nå ble det ikke noe krig, men vi var veldig fornøyd med oss selv at vi tenkte gjennom situasjonen og la planer. Vi var vel rundt sju år den gangen. Ellers går dagene greit. 

Jeg husker vi var veldig redde, men det skulle vi ikke vise. Jeg er også redd nå, når man mister kontrollen er det naturlig. Jeg håper og tror at alle skjønner alvoret og følger de retningslinjer som blir gitt. Jeg tar en dag av gangen og klarer meg fint, men savner å kunne klemme barnebarna.

Mange tanker kommer og går, jeg har en nevø i Australia som studerer og en nevø som har bodd der i mange år. Vet at alle har det bra, men de er langt borte. Broren min og kona har vært i sydlige strøk siden januar og er der fortsatt. De har fått fly hjem til uka.

Onsdag, 18. mars 2020

Har fulgt moren min til sykehuset i ettermiddag til en årlig kontroll, var ferdig før hun egentlig hadde time og det skjer ikke ofte.😊 Vi har også avbestilt vaskehjelpen denne uke, og siden det kun er jeg som skal ha fysisk kontakt blir det jeg som får jobben, men det gjør jeg med glede. 

Fredag, 21. mars 2020

Når jeg er ute og går den daglige turen slår det meg at folk smiler og hilser, selv om man ikke kjenner hverandre 😀 I tillegg til litt frisk luft blir jeg glad. Jeg snakket med en nabo og vi var enig om at nå må folk følge de retningslinjer som blir gitt slik at vi fortsatt får lov til å være litt ute. 
Helgen blir tilbrakt hjemme, hytteturen som var planlagt i lang tid, blir det anledning til å ta senere.

Ta vare på hverandre ❤️

Mandag, 23. mars 2020

Foruten de hverdagslige oppgaver har jeg vært fotpleier for moren min og frisør for faren min 😳 Jeg har gått en tur og nå skal jeg pusse noen vinduer. 
Vanligvis bruker jeg ikke dette fora til å uttrykke mine meninger, men gjør unntak i disse tider; nå synes jeg hyttefolket må roe litt ned, la myndighetene jobbe med det som er viktigere enn å behandle meldinger om flytting og dispensasjoner, maken til egoistiske folk. 
Hold ut folkens ❤️

Tirsdag, 24. mars 2020

Har kjøpt ny mobil til moren min og siden hun måtte ha nytt SIM-kort, har jeg lagt inn alle kontakter på nytt, det  tok sin tid, måtte finne en del nummer på nytt og hun har en "gammelmanns" mobil så det ble en del trykking.

Det hjelper å være positiv om dagen og idag er jeg glad for at jeg slapp å gå til tannlegetimen min og glad for at jeg har min egen hårfarge og dermed slipper ettervekst, mange som har det nå 😂

Onsdag, 25. mars 2020

Nok en dag i denne rare tiden. Jeg har bakt rundstykker og vasket klær, lite spennende, men det vil komme bedre dager, vi vet bare ikke når.

Jeg er glad jeg bor i et land hvor denne krisen blir tatt på alvor. Derfor gjør jeg det jeg blir bedt om og klager ikke. Broren min og kona kom hjem fra Gran Canaria på mandag, det er jeg også glad for. I morgen skal jeg finne noe annet jeg er glad for. 
❤️

Torsdag, 25. mars 2020

For meg har ordet dugnad fått en betydning. Jeg har deltatt på mange dugnader opp gjennom årene og den første jeg husker var som håndballspiller. Vi måtte stille opp på bingo og hjelpe til. Dette var noe vi alle hatet, bingofolk var etter vår mening helt koko, men vi hadde ikke noe valg, vi fokuserte på at dette måtte til for at vi kunne spille håndball, og det elsket vi 🤾‍♀️
I dag er jeg glad for at jeg bor alene og ikke har andre å ta hensyn til selv om jeg savner selskap, det kommer tider til det en gang. 🙋‍♀️

Fredag, 27. mars 2020

Har byttet ut dundyner med sommerdyner og gått over skruene på senga, det trengtes.

Hva er det første jeg vil gjøre når verden blir normal igjen, klemme barnebarna selvfølgelig❤️❤️ Håper også at ferieturen til nord kan gjennomføres, hvis ikke tar vi den til neste år.

Fikk igjen mye på skatten og det er jeg glad for idag. 
Ny, rar helg står for døren, nyt den som best dere kan. 

Mandag, 30. mars 2020

Jeg har startet gå sakte aksjon, dette for å ha noe meningsfylt å gjøre hver dag.  I dag skulle jeg rake utover grusen som brøytemannen har samlet i en stor haug i løpet av vinteren, men det var fortsatt hard snø i haugen, men fikk tatt noe da. Det er nok litt tidlig å begynne i hagen også.

Har kjøpt inn puslespill på 1.000 biter til barnebarn og nevøer, som skal leveres til påske.

Merker at jeg begynner å bli utålmodig, men det er nå det gjelder å vise styrke og utholdenhet.

Tirsdag, 31. mars 2020

I dag har jeg byttet hjemmesentral for nett, ikke jeg da, men en som kan det. Flott vær for en tur, fint å gå på formiddagen, ikke så mange ute.

Har også laget litt påskemat, godt å være tidlig ute.

I går fikk jeg se og prate litt med barnebarna, var ute og med god avstand. Selv om vi ikke klemte, føltes det godt ❤️❤️

Onsdag, 1. april 2020

2 timer med telefon og PC for gjennomgang av HMS med boligbyggelaget var første oppgave, deretter brødbaking, og da vasket og ryddet jeg likegodt i noen kjøkkenskap samtidig. Senere skal jeg ha en treningsøkt, tredemølle og litt styrke med de manualer og apperater jeg har. 🏋️‍♀️
Daglig gårtur blir lagt til kvelden. Da gikk denne dagen også. 
Det blir mange telefonsamtaler om dagen, det er viktig i disse rare tider.

I dag er jeg glad for alle reiser jeg har vært på, fint å minnes disse ved å se på bilder, kan bli lenge til neste gang. 
Hold ut og ta vare på deg selv ❤️

Torsdag, 2. april 2020

Tre uker unnagjort,  det har gått greit, men hvor mange gjenstår, det vet ingen. Jeg har 2 hjem som må vaskes og det har jeg påbegynt idag. Har funnet frem noe stoff jeg kjøpte i Mosambik i 1998, kanskje på tide å lage noe, putetrekk er enkelt å sy. 
Fikk melding fra hyttenaboen igår som hadde vært en dagstur på fjellet og han kunne melde om at alt så bra ut på hytta mi. Veldig rart å ikke skulle tilbringe påsken der, og det blir nok ekstra fint å reise dit når alt blir normalt igjen.

Hold motet oppe ❤️

Fredag, 3. april 2020

Nå skulle jeg vært på vei til hyttepåske, men i år som i 2004 blir det hjemmepåske, den gangen var jeg syk og det var helt greit å være hjemme. Ikke kan jeg reise utenlands heller, passet mitt har gått ut og det kan gå litt tid før jeg får et nytt😂 uansett blir det Norgesferie i år, håper jeg. Og håp må vi alle ha. 

Mandag, 6. april 2020

Har holdt på ute i dag, mange samtaler med folk som går forbi. Det gjorde godt, for jeg begynner å bli skikkelig lei nå, det må være lov. 
Skal hente noen kremer jeg har kjøpt av hudpleieren min, hun legger de i postkassa si for henting. Aldri før har jeg kjøpt solkrem til ansiktet til kr 999, men i disse dager gjelder det å støtte de lokale bedriftene. 🤑🌞

Minner fra påsken 2019

Tirsdag, 7. april 2020

Sola skinner og jeg har rakt ferdig plenen. I morgen skal jeg vaske verandaen og sette ut møblene så kan jeg nyte fine påskedager der. 
Har bestilt service på bilen rett over påske og da må jeg vaske motoren og bilen utvendig, men ikke idag😂

Har bakt en kake som jeg skal gi bort🎂

Ta vare på deg selv og hold ut ❤️

 

Onsdag, 8. april 2020

Det ble ingen verandavask, fristet ikke å holde på med kaldt vann ute, får vente til sola kommer tilbake.

Har levert kaka idag og fikk smake på den også 🎂😋

Nå tar jeg noen dager fri her inne, skal klargjøre sykkelen og ta noen turer, skal gå tur med barnebarna og kose meg med god mat.

God påske alle sammen og husk at det vil komme bedre tider hvis vi alle gjør det vi blir bedt om. 🌞🐥🚶‍♀️🚴‍♀️🍷🙋‍♀️

Tirsdag, 14. april 2020

Påsken ble ganske grei til tross for hjemmepåske. Nå er det hverdag igjen og jeg har vasket motoren på bilen og lagt sommerdekkene i slik at den er klar for service i morgen.

Har sydd kjøkkengardiner av en gammel duk, husker ikke sist jeg hadde gardiner på kjøkkenet, men nå hadde jeg plutselig behov for litt farger, og da tar man det man har, gjenbruk 👍

Onsdag, 15. april 2020

Min barndomsvenninne døde rett før påske og jeg fant frem gamle brev fra da hun gikk på folkehøgskole, mange smil og latter da jeg leste de på nytt. Selv om vi begynte å få forskjellige interesser, var det en ting som gikk igjen - gutter. ❤️🤣

Bilen har fått sommerdekk og vinterdekkene har sjekket inn på hotell, håper de vil trives bedre der enn i kjelleren min , deilig å slippe vasking og ikke minst å bære de ned kjellertrappa. Begynner visst å bli litt lat 🤨

Torsdag, 16. april 2020

Har brukt hele dagen i hagen til foreldrene mine, for en jobb. Det er nok et par bjørker som vil bli hugget ned hvis jeg får bestemme, utrolig så mye blader det blir. En del jobb igjen med planting og opprydding i bed, men det er litt tidlig.

Fem uker er unnagjort, lurer på hvor lenge vi må leve med restriksjoner, tror vel det vil bli mange uker/måneder til. Og hva vil dette gjøre med økonomien, både for landet og hver enkelt. Veldig glad for at jeg har penger på bok og ikke i aksjer/fond. 

Fredag, 17. april 2020

Mammas venninne har bursdag idag, de har ikke sett hverandre siden begynnelsen av mars, jeg kjøpte kake og hentet bursdagsbarnet så de kunne sitte ute å snakke og kose seg, det var dagens gode gjerning. 
Nå ser jeg frem til en flott helg med sol og lite vind, det føles nesten som normalt når folk pusler ute, med god avstand, snakkes over gjerdet, drikker kaffe på trappa. 

Mandag, 20. april 2020

Utrolig nok hadde jeg avtale med Petter kiropraktor idag, som åpner klinikken sin igjen , deilig med litt justeringer og massasje av kroppen.

Sommertemperatur betyr tørking av sengetøy ute i frisk luft, og da kunne jeg like godt vaske vegger og tak på soverommet. Har blitt tid til å nyte sola ute, spise lunsj på verandaen er digg.🌞🥪☕️

Tirsdag, 21. april 2020

Storebroren min har vært innom og ryddet opp i ledningene bak TV'en og satt opp musikkanlegget mitt, han elsker slike ting og jeg skjønner ikke bæra 🤓

Har vært ute på verandaen, og jammen var det varmt idag. ☀️ Glemmer litt tiden vi lever i og det er deilig. Begynner å tære litt på nå, trenger litt fri fra koronaen. 

Onsdag, 22. april 2020

Det begynner å gå seg til nå, flere åpner butikkene sine igjen og det er mer trafikk, både på veiene og i byen, håper folk fortsatt tar smittefaren på alvor. 
Jeg prøver å nyte det fine været samtidig som jeg bruker mer tid på de eldste i familien, blir nok slik fremover så det gjelder å finne en fornuftig fordeling som funker for alle.

I dag er det 2 mnd til vi reiser på ferie til Lofoten, 3 uker på veien med både fjellturer og padleturer og mye mer, det er noe å se frem til det 🚶‍♀️🛶⛺️⛰

Torsdag, 23. april 2020

Klar for 7. uke, men må si jeg gleder meg til å bestemme over meg selv igjen, gjøre akkurat hva jeg vil 😜

I mellomtiden gjør jeg ting det er greit å bli ferdig med, blir mye vasking da. Men til neste helg reiser vi på hytta, det er fortsatt skiføre og da blir det siste skitur i år. Skal bli herlig å komme bort litt. 

Fredag, 24. april 2020

Noen dager er helt greie, andre er mer utfordrende. Akkurat i dag synes jeg det er litt tungt, har litt brakkesyke tror jeg. Viktig å tillate seg å sutre litt, erfaringsmessig blir det fortere bedre da. Utholdenhet blir mer og mer viktig og å finne noe å glede seg over, noe man tidligere tok som selvfølgeligheter. 
God helg og pass godt på seg selv ❤️

Mandag, 27. april 2020

Etter mange flotte dager kom regnet idag,  og det ble nok jorden glad for. Jeg har ikke gjort så mye fornuftig, men siden jeg var i underskudd på søvn, fikk jeg tatt igjen et par timer. Nesten ferdig med både boka og strikketøyet også. Det viktigste var vel at jeg fikk bestilt time hos frisøren neste onsdag 👏 Litt trening skal også gjennomføres før dagen går over i kveld. 🏋️‍♀️

Tirsdag, 28. april 2020

Endelig skjer det noe som tar opp konkurransen med coronaen på nyhetene. Ellers har jeg mistet min midlertidige jobb som vaskehjelp hos mine foreldre, ikke lei meg for det🤣

Jeg lurer på når jeg kommer til å reise utenlands igjen, skulle reist på tre turer i år, bare en er gjennomført, neste sommer håper jeg å reise til Australia, Mikkel er da ferdig med sine studier og da passer det bra å "hente" han, besøke en annen nevø og hans familie, fint å ha noe å se frem til i disse tider.

På tur til fugletårnet ved Eikeren

30.04.2020 Endelig på hytta igjen og nok snø til en skitur

Fredag, 1. mai 2020

Det har kommet en del snø i løpet av natta, håper den forsvinner så vi kommer hjem på søndag, tok selvfølgelig sjansen på å kjøre på sommerdekk. Tåke idag, men i morgen kommer sola og da blir det skitur 🌞😀

Mandag, 4. mai 2020

Det er helt utrolig hvor godt det var å være tilbake på hytta. Fortsatt mye snø og fine skiløyper og med godt selskap ofret jeg ikke koronaen en tanke. Brukte litt tid til å planlegge hvilke steder vi skal innom på årets sommerferietur nordover. 
Har renset ski og smurt inn skisko og når sola kommer senere idag blir det en skogstur. 

Onsdag, 6. mai 2020

Jippi, vært hos frisøren og for første gang på 2 mnd har jeg sminket meg. Gåtur og lunsj i Drammen, resten av dagen blir på verandaen i sola 🌞🚶‍♀️💇🧇☕️

Torsdag, 7. mai 2020

Jeg har tatovert  øyenbrynene mine i dag og bestilt påfyll på eyeliner som jeg tok for mange år siden. 
Brødbaking stod også på dagens gjøreliste. Må innrømme at jeg er veldig kresen på brød og hjemmebakt er best 🍞

Fredag, 8. mai 2020

Jeg har mange utekrukker av ymse slag og har vasket og pusset noen slik at jeg male dem, gjenbruk er bra.

Har plukket hvitveis, selv om de ikke varer så lenge, synes jeg markblomster er de fineste av alle blomster. Det er også godt å vite at livet snart begynner å bli normalt igjen, skjønt det vil vel aldri bli helt som tidligere, men jeg tror jeg vil sette mer pris på ting som tidligere ble tatt som en selvfølge.

Mandag, 11. mai 2020

Har malt et par blomsterkrukker, men er ikke helt fornøyd med fargen, rekker nok å endre farge før planting, altfor kaldt om nettene ennå.

Har tenkt litt på alle endringer jeg har vært med på i et langt arbeidsliv, evne og vilje var viktige faktorer for å lykkes. Med dagens endringer er det nok viljen som blir viktigst fremover, og også den som bare blir vanskeligere med tiden fordi jeg ikke vet hvordan livet blir og ikke minst tidsperspektivet. Tror jeg må motivere meg selv på en eller annen måte, vet ikke helt med hva ennå. 🧐

Onsdag, 13. mai 2020

Endelig en dag uten så mye vind, men tør ikke plante ute ennå, har derimot pusset litt vinduer og gjort litt annet forefallent arbeid. Er litt plaget av allergi om dagen, men skal ut på skogstur i ettermiddag, skogen er best om våren.

Torsdag, 14. mai 2020

Brutter,n og jeg har vasket terrassen hos våre foreldre og klipt plen. Avfall ble kjørt til avfallsplassen etter at vi fikk igang hjulet på tilhengeren, det hadde låst seg. Slapp å rygge med hengeren, det er jeg ikke god til lenger. Nå skal jeg klippe plenen hos meg selv før jeg tar kvelden.

Fredag, 15. mai 2020

Alle uteplanter er kjøpt inn, men venter med å plante til i morgen. Bakt 2 kaker til 17. mai og kjøpt inn til en stor kjele lapskaus, litt feiring blir det 🇳🇴 men uten bunad i år.

God helg og god feiring, og husk å holde avstand uansett hvor du skal tilbringe dagen 🎉🎂🎈

Mandag, 18. mai 2020

Har begynt å skrive liste over hva vi må ha med på ferieturen, litt tidlig ute, men det gjør ingenting. Det er sikkert 20 år siden sist jeg campet og lista inneholder ting jeg ikke lenger har, så jeg tok en handletur og fikk kjøpt litt, veldig få i butikkene tidlig 18. mai og det var jo bra.

Skal ha med 2 hunder, den yngste skal ha et valpekull og hun fikk løpetid i går, helt perfekt timing, var litt redd for at parringen måtte skje i ferien, men nå går vi klar. 

Tirsdag, 19. mai 2020

Mange måneder siden sist, men idag var det tid for lunsj med Terje igjen. Som alltid er det mye å snakke om, er heldig som har så godt forhold til gamlesjefen min.

Ser også ut til at sommervarmen kommer og det er godt å sitte ute og bare nyte🌞

Onsdag, 20. mai 2020
Hadde avtale om å fylle på mine eyelinere, men på grunn av sykdom ble det utsatt til mandag. Nok en flott dag og derfor har jeg tatt det med ro ute i sola, bare forstyrret av fuglekvitter, de begynte halv seks i morges og da var det ikke like morsomt. Kan ikke skjønne at de ikke kan holde kjeft til litt senere, men de må vel starte så tidlig, for jammen har de mye å kvittre om og tror også de har dårlig hørsel 🧐🤣🦅

Fredag, 22. mai 2020

Litt husarbeid før helga er unnagjort. Har litt mer energi i kroppen enn jeg har hatt på en stund, håper det vedvarer. Livet er slett ikke så ille nå selv om det er annerledes enn hva jeg håpet på. Når man er litt låst i hva man kan gjøre, må man bare se positivt på livet. Det vil komme tider da vi  kan ta tilbake kontrollen over livet og gjøre som vi vil. Inntil den tiden kommer gjelder det å være tålmodig og følge myndighetenes restriksjoner. Det vil helt sikkert komme dager hvor jeg ikke er så positiv som i dag, men den tid den sorg.