Mandag, 8.april 2019

Dette har vært en dag uten mål og mening. Eneste fornuftige jeg har gjort er å trene.

Det må jo være noen slike dager også, enda godt et det skjer noe på kvelden.

Fortsatt er det noe snø igjen så det er litt tidlig å gjøre noe ute. Jeg får spare på energien til en annen dag.

 

Tirsdag, 9.april 2019

De fleste har vel fått med seg at jeg er en sportsidiot. I helgen vant det eldste barnebarnet mitt LP cup i skyting  i juniorklassen og i dag har jeg sittet og sett på overføring fra juniorVM i freeski hvor nevøen min, Tevje var med i finalen. Det ble ingen topplassering, men han har en ny sjanse til torsdag da det er kvalifisering i BigAir.

Må bare si at ungdommen i familien leverer.

Skal på tur med turistforeningens avdeling for funksjonshemmede i ettermiddag. Vi skal grille pølser, og det er alltid moro å få være med denne gjengen.

Onsdag, 10.april 2019

Snakket lenge i telefon før jeg handlet inn litt til påske, som ble levert til de som skal på hytta første del av påske.

Foreløpig ser det ut til at det blir fint vær i påsken og jeg gleder meg til å reise på hytta neste onsdag. For skal jeg være helt ærlig, kjeder jeg meg litt om dagen. Går og venter på at jeg kan komme igang med uteting. Har masse jeg kan gjøre inne også, men har ikke lyst. Får vel gi meg selv et spark bak.

Torsdag, 11. april 2019

Før dagens treningsøkt fulgte jeg med på Tevje's kvalikk i Big Air i Junior VM og han kavlifiserte seg til finale på lørdag. Etter trening var det litt behandling og dermed var det tid for middag. Siden jeg sjelden legger meg før langt etter midnatt, starter dagen litt senere og det har jeg funnet ut er helt greit.

Fredag, 12.april 2019

Fredag er vaskedag, vært innom bilverksted og bestilt time, må bytte bremseklosser på bilen. Det er mange år siden jeg har hatt reperasjon på biler, så jeg kan vel ikke klage.

Tok også en tur innom et annet verksted som har gjorde en jobb for meg i desember, men som ikke har sendt regning. 

Nå skal jeg hente minsten og kjøpe inn litt påskegodt.

Siden jeg ikke skriver noe fra helger eller ferier, for det hadde jeg jo også når jeg jobbet, tar jeg noen fridager herifra.

Ønsker alle en god påske hvorenn du befinner deg.

Påsken 2019 kan oppsummeres med et ord; fantastisk 🌞🌞🌞🌞

Tirsdag, 23. april 2019

Etter noen herlige dager på fjellet blir det noen dager hjemme før det blir langhelg på Hafjell.

Begynte dagen med behandling, så styrketrening. Fortsatte ute med våronna. Deilig å kunne nyte det flotte været.🌞

 

 

Onsdag, 24. april 2019

Vært ute og jobbet i dag også. Nesten ferdig med å rake plenen. Hjulet på trillebåra var flatt, så jeg må fylle luft i det før jeg kan kjøre bort alt avfallet. Blir så forbanna på alle kattene som gjør fra seg på plenen. 

Har bakt rundstykker og vasket klær også. Gleder meg til jeg kan tørke klærne ute, ingen ting slår rent sengetøy som er tørket ute. Små gleder 😂

 

 

Torsdag, 25. april 2019 Vasket bilen, de som kjenner meg vet at jeg er arvelig belastet når det gjelder bil. 🤭

 

Jeg er nemlig lært opp til å ta vare på tingene mine, så varer de lenger. Derfor har jeg rengjort og smurt alle vintersko og ryddet bort også. Har vært på kaffebesøk og pakket ferdig til helgetur. 

Hjulet på trillebåra fikk jeg ikke pumpet opp, tror hjulet er ødelagt. Har derfor noen hauger som blir liggende over helga. Kan jo håpe på sterk vind så de forsvinner. 

Fredag, 26. april 2019

På vei til Hafjell, rakk en treningsøkt på morgenen. Hentet sommerhjula til bilen fra kjelleren og lagt i bilen, regner med at de er skiftet når jeg kommer hjem, ble lovet det. 

 

Mandag, 29. april 2019

Våknet opp på Hafjell til et nydelig vær, satt ute i bare underbuksa før frokost. Skulle gå til Hafjelltoppen, men det var for mye råtten snø så kom ikke helt opp. For en dag, hadde ikke lyst å reise hjem igjen, men alt har en ende. 

 

Tirsdag, 3 .0.april 2019

Kiropraktortime etterfulgt av en treningsøkt, idag trente jeg 1,5 time og siden jeg har lånt bort bilen måtte jeg bruke sykkelen frem og tilbake. Lunsj på verandaen etterpå.

Jeg har fått en tilbakemelding på om jeg nyter livet siden jeg kaller siden livsnyter. Det er mange definisjoner på livsnyter og selv en livsnyter har hverdager. Jeg tror livet kan nytes på forskjellige vis til hver sin tid. Jeg har nok hatt en ekstra tøff vinter hvor jeg ikke kunne prioritere meg selv slik jeg ønsket, men fremover er jeg sikker på at livet skal nytes mer og mer. Årstiden og de aktiviteter som følger med vår og sommer er de jeg liker best. Mye av det jeg gjør er ting jeg også gjorde når jeg jobbet, kommer ikke utenom det. Forskjellen er at jeg nå kan utsette oppgaver en dag eller to og gjøre andre ting jeg heller har lyst til, litt væravhengig kanskje og litt på sparket.

 

 

Torsdag, 2. mai 2019 Ny trillebår, synes rosa passer en livsnyter 🤪

Fredag, 3.mai 2019

Å sykle til byen istendenfor å kjøre bil har mange fordeler, det er miljøvennlig, går faktisk raksere og jeg slipper å finne parkeringsplass. Etter noen ærend rundt omkring tok jeg en treningsøkt før jeg syklet hjem igjen. Var kaldt, så jeg måtte ha hansker på.

Nå skal jeg hente minsten, må snart slutte å kalle henne det, blir jo snar teenåring, hun skal være hos meg til i morgen. Det er nå en gang slik at når barnebarna er på besøk er det de som bestemmer og hun hadde vist veldig lyst til å ta en tur på shopping, smart det for da blir det middag på MC Donalds hvis jeg kjenner henne rett.

 

 

Mandag, 6.mai 2019

Vært hos Petter kiropraktor i dag igjen, han har funnet problemet, men det tar litt tid å reparere en gammel kropp. Skulle dratt rett på trening, det hadde jeg ikke lyst til så jeg reiste hjem og strikket isteden. Så sa jeg til meg selv: fader Skaug, skjerp deg og dermed ble det en treningsøkt. 

Været er ikke det beste idag så jeg får finne på noe å gjøre inne resten av dagen.

 

Tirsdag, 7. mai 2019

Med jevne mellomrom treffer jeg en gammel håndballvenninne  på kafe i byen, det er koselig det, men jeg liker ikke å gå på kafe. Føler jeg ikke passer helt inn. De andre har på seg pene klær, så kommer jeg da i hettegenser og joggebukse. For å føle at jeg fikk gjort noe mer fornuftig, syklet jeg en omvei hjem igjen.

Blir tidlig middag idag, skal på skytterstevne med barnebarna i ettermiddag. Vi sitter inne og følger med på skivene og det er utrolig spennende.

 

Onsdag, 8. mai 2019

Våknet opp med en følelse av at det var dagen derpå, men det var ikke det. Sliter litt med allergi om dagen, egentlig er det støv og midd jeg reagerer på, men i år reagerer jeg på litt mer. Ble litt bedre etter at jeg svelget en tablett.

Skytingen gikk veldig bra igår, det er en cup og da er det flere stevner som teller, men det ser veldig bra ut for begge jentene så langt.

Har snakket med en fjern slektning og det blir snart en tur til Valdres for å se på gamle bilder. Jeg har tidligere drevet litt med slektsforskning og nå som jeg skal besøke en tremenning i Boston som er veldig interessert i slekten, må jeg gå igjennom det jeg har funnet ut og fylle ut slektstreet med noen bilder. 

 

Torsdag, 9.mai 2019

Når jeg var på behandlig tidlig i dag morges passet jeg på å kjøpe meg et par dyre kremer til huden, deilig å skjemme bort seg selv litt på en regntung dag.

Egentlig burde jeg tatt på regntøy å gått en tur, men jeg gjorde ikke det. Har sett litt på slektstreet mitt og jeg har kommet tilbake til tidlig 1700 på et par grener. Det er nå det blir vanskelig, bl.a. å tyde skriften i kirkebøkene. Planen min er å sette inn bilder av personer eller gjenstander der de hører hjemme og skrive ned så mye jeg vet. Det jeg også vet er at dette vil ta tid og når jeg først setter meg ned går timene fort. 

Det jeg skal gjøre annerledes nå enn da jeg startet med dette, er å følge en gren av gangen og ikke bli for ivrig. 

 

Fredag, 10. mai 2019

☔️☔️☔️ i hele dag også. Har bakt brød og sett litt mer på slekta. Laget en plan over hva jeg må gjøre neste uke, det blir en travel uke og jeg håper været blir bedre for mange av oppgavene er utendørs. 

 

Mandag, 13. mai 2019

Kiropraktortime idag også. Fikk med en strikk jeg skal bruke til å trene med, håper det hjelper. Klarer fint å trene styrke så det gjorde jeg etterpå. Men da jeg skulle plante litt ute ble det for mye for kroppen. Derfor fikk jeg ikke gjort det jeg hadde planlagt og i morgen er jeg bortreist hele dagen, like greit å la kroppen hvile en dag. 

 

 

Onsdag, 15.mai 2019

Etter en fin fridag igår var det hverdag igjen. Dagen begynte med sjåførjobb, gikk en tur mens jeg ventet på passasjeren. Klippet plenen og vasket vinduer før jeg hadde en avtale i byen. Dagen går fort når man er litt til og fra. Har skrever referat fra et møte i forrige uke og husket da på at jeg har et par oppgaver jeg må ta tak i før vi skal ha dugnad. Og slik går nå dagene...

 

Torsdag, 16. mai 2019

Bakte bløtkake som jeg leverte før trening. Etterpå hadde jeg en del innkjøp jeg måtte gjøre og det var ikke den riktige dagen, masse folk overalt og jeg kjente jeg ble irritert over småting. Hjemme igjen hadde jeg en del ting å gjøre, men siden det var så deilig vær, satte jeg meg ut i sola og sovnet. Får vente til været blir dårligere med inneting. 🤭🌞

 

Mandag, 20.mai 2019

Det er grantrærne som er årsaken til at det er ekstra mye pollen i år, det skjer hvert 4. til 5. år og pågår i ca. 14 dager. Håper regnværet i dag vasker bort det gule.

Mandag er treningsdag så jeg har vært på treningssenteret. Har også bestilt spa i Strømstad i neste uke, gleder meg til det. 

Det har regnet i hele dag og derfor har jeg stort sett holdt meg inne, laget en stor kjele lapskaus, god middag i mange dager. Tror kanskje jeg skal ut å gå en tur, deilig temeratur ute selv om det regner.

 

 

Tirsdag, 21. mai 2019

Jeg har blitt flinkere til å samle flere oppdrag på samme dag, i dag har jeg vært i byen med fattern og ordnet flere ting. Etterpå var jeg hos frisøren. 

Nå venter jeg på regn og torden, mulig jeg er litt rar, men jeg elsker et skikkelig uvær .

 

Onsdag, 22.mai 2019

Ventet og ventet, men uværet kom ikke, følte meg litt snytt ⛈😂

Grå og regnfull dag i dag, derfor innesysler, egentlig ikke noe å skrive om her. 

Fikk bestilt flybilletter til New York, turte ikke å vente lenger,, nå er alt klappet og klart til årets første ferietur 🇺🇸💵🌆🗽✈️

 

Torsdag, 23. mai 2019

Tilbrakt hele dagen på sofaen og blir der resten av dagen også🤧🤒

 

 

Fredag, 24. mai 2019

Siden det har regnet i hele dag, har jeg vært husmor og ryddet og vasket. Har kanskje sagt det tidligere, men jeg liker å vaske, kunne ikke tenkt meg å ha vaskehjelp.

Har skrevet branninnstruks for borettslaget og laget litt planer for dugnad til uka.

 

 

Mandag, 27.mai 2019

Våknet litt over åtte og rakk så vidt kiropraktortimen klokka ni. Handlet inn litt utstyr til kveldens dugnad i borettslaget. Så var det trening. Klippet plenen og saget vekk noen grener på et tre. 

Har blitt uvenner med badevekta, som realist kan jeg ikke skjønne hvorfor den ikke beveger seg i riktig retnig, matematisk skal den gå motsatt vei av hva den hersens vekta viser. Tar den ikke snart til vettet, lever den et farlig liv.

Dagen er ikke over ennå, nå blir det dugnad resten av kvelden. Og imogen er det spa i Strømstad, det blir digg.

Tirsdag, 28. mai 2019

Det fins ikke noe bedre enn å bli skrubbet, massert og smurt inn med velluktende krem, og litt shopping etterpå. En helt super dag for en livsnyter 😜

 

 

Onsdag, 29. mai 2019

Etter en kjapp avtale i byen har jeg holdt på ute. Har rensket opp ugress rundt søppelbua. Det tar tid for mange går forbi og vil gjerne prate litt, hyggelig det.

Har ryddet skrivebordet og gått igjennom masse dokumenter, mye rart en sparer på. Fikk kastet en hel del. 

Fredag, siste dag i mai 2019

Fire ganger har jeg bedt de som ringer om å kysse seg i ræva. Skjønner ikke at noen kan gå på disse telefonene fra de som sier de er fra Microsoft, tror de er lure når de bruker norske telefonnummere🤮😡😡

Skulket treninga, men har vaska bilen utvendig og innvendig isteden. 🤓

Nå lader jeg opp til maraton rockefestival i morgen med landskamp i håndball 🤾‍♀️🎸🎸

 

Mandag, 3. juni 2019

Etter en vår start på dagen, kom sola til slutt. Håper snart sommertemperaturen kommer også. Etter trening var det likevel greit å sitte ute med en bok og strikketøy📖🧶

Har bakt litt også, hyttetur til helga og da smaker det alltid godt med hjemmebakst.

Jeg traff en idag som synes jeg lurte på hvorfor jeg ikke skrev noe fra helgene, men jeg skriver kun om hva jeg gjør den tiden jeg tidligere jobbet, privatlivet mitt ellers deler jeg ikke her 😜

Tirsdag, 4. juni 2019

Har vært i Valdres i dag, brukte 4,5 time til, trodde jeg tok en smart vei, men den gang ei, hjemturen gikk på 3 timer 😳

Jeg fikk med meg et fotoalbum fra en gren av familien fra 1850. Det var verdt turen. Nå skal jeg kopiere og lage et album til min tremenning som hun skal få når jeg besøker henne i Boston i sommer. 

 

Onsdag, 5. juni 2019

Fikset en blodprøve og hatt den årlige fotpleietimen. På vei hjem plukket jeg med meg markblomster, det blir den fineste blomsterbukett jeg vet om.

Har bakt litt i dag også. 

Når jeg skal på tur liker jeg å begynne å pakke tidlig, skal først på pinsetur og så rett på min egen hytte, bare hjemmom å bytte bil, derfor må jeg pakke i 2 hauger. 

 

Torsdag, 6. juni 2019

Det ble ikke helt som forventet, været altså! Det har kommet noen kraftige byger, noen med litt hagl og det har buldret litt, men ingen vind. Derfor var jobben med å sikre løse gjenstander helt bortkastet. Håper ikke dagens treningsøkt var det heller.

Planlagt tur til Kroatsia blir utsatt til høsten, greit å ha noe å glede seg til.

🌂⛈☔️💨

 

Fredag, 7. juni 2019

Klippet plen og vært på polet, var ikke alene om det🍾🍾

Pakket ferdig og er klar for fjelltur med Inger Lise og hundene 🐕🐕🐕🍾🚶‍♀️⛰

 

Mandag, 10. juni 2019

Klokka er 22.30 og jeg har akkurat kommet til hytta. Sjekket ut fra Gaustadblikk tidligere idag, en kjapp tur hjemmom og byttet baggasje, hentet Tevje og slapp han av på NTG på Lillehammer. Er helt alene på fjellet foruten sauene. 😱

 

Onsdag, 12.juni 2019

I går hentet jeg to i bygda og hadde en hyggelig dag i Hamar. I dag hadde jeg besøk av to kjekke karer som feide pipa på hytta og sjekket ildstedene før jeg reiste hjem. Klarte å kjøre forbi 3 Ikeabutikker uten å stoppe 😂👏

 

Torsdag, 13. juni 2019

Jeg venter og venter, men blir skuffet i dag også, hva jeg venter på ; sommeren vel.

Har vasket klær idag, 5 maskiner 😳, blir mye når du har vært på turer, ikke så mye i hver vask, men greit å få det unna.

Måtte droppe dagens trening, men det blir en tur på tredemølla i kveld. Gikk en tur på Hardangervidda i helga og kondisen er ikke hva den var så nå må jeg stå på så jeg blir klar til sommerens fjelltur🚶‍♀️

 

Fredag, 14.juni 2019

Når jeg har vært på tur noen dager blir jeg lett litt rastløs når jeg kommer hjem og det gjør det ikke bedre når regnet høljer ned.Skulle malt rundt vinduene ute, men det nytter ikke så lenge treverket er vått. Har derfor holdt meg i kjelleren i dag, ryddet og funnet frem en del ting jeg skal legge ut på Finn eller levere til bruktbutikken. Jeg trodde jeg var flink til å kvitte meg med ting og tang, men jammen var det mye rart jeg har spart på.

Bare to uker igjen til jeg reiser til USA så jeg har også startet den gamle PC'en og sett igjennom bilder jeg har tatt av besøk på steder der forfodrene har bodd. Skal lage et album før jeg reiser.

 

Mandag, 17. juni 2019

I dag har jeg endelig begynt å male listene rundt vinduene ute samt en kjellerdør, det vil si at jeg mangler et vindu i annen etasje, der må jeg bruke stige og jeg er litt usikker på om jeg vil opp i den. Det går greit å gå opp, men å stå i stigen og male har jeg ikke lyst til. Kanskje jeg skal åpne en flaske vin og se om det hjelper.

Dagens trening er utsatt til i morgen, det er ikke meldt sol i morgen og da passer det bedre å trene inne. Har funnet ut at det er helt greit å tilpasse aktiviteter etter været.

Har begynt å fylle en minnepinne med bilder jeg skal ha med til USA, men det er noen bilder jeg ikke finner på PC'en, jeg vet de er der, men husker ikke hvordan og hvor jeg lagret de og jeg har slettet de fra brikken i kameraet. 

 

18.6.2019 Måtte bite i det sure eplet og be om hjelp

Onsdag, 19. juni 2019

Har krabbet under verandaen og luket bort ugress . Etterpå reiste jeg til Mjøndalen og kjøpte ny gressklipper til hytta + litt til. Gleder meg til å komme på hytta til helga og få klippet gresset 😳

Det eneste jeg savner nå er feriepenger. Men det får jeg ikke av etterlønn. 

 

Torsdag, 20. juni 2019

Jeg skal slutte å klage på været, hjelper ikke. I dag har de fleste fått skatteoppgjøret, men ikke jeg. Skal få tilsendt faktura stod det , får bare betale når den tid kommer. 😣

Har vært på trening og hatt hudpleie ellers har jeg foreløpig ikke gjort så mye idag. Skal gjøre de siste forberedelser til ferieturen i kveld. Så må sønnen sette sammen gressklipperen og gjøre den klar. Kunne sikkert klart det selv, men jeg gidder ikke stå på hytta og ikke få det til.

 

21.6.2019 Jobbehelg på fjellet, første jobb er ferdig.

Mandag, 24. juni 2019

Våknet idag med en herlig følelse etter at jeg fikk gjort alt jeg hadde planlagt på hytta i helga. Det eneste jeg ikke fikk til var å demontere en overkøye på det ene soverommet. Må bare innrømme at jeg trenger hjelp til det .

Etter dagens treningsøkt fikk jeg malt ferdig hjemme. Vasket klær, og har så smått begynt å finne frem hva jeg skal ha med på ferie. 

 

Tirsdag, 25. juni 2019

Når du har gamle foreldre, blir det mye jobb til tider. I dag har vi vært på synsundersøkelse, på legekontoret og bestilt en time, på apoteket og hentet medisiner, en fikk klippet seg . Den andre hadde time hos frisøren, men den glemte vi 😂

Ellers har det selvfølgelig regnet i hele dag, men det kan jeg ikke bruke energi på for da går jeg tom. 

 

Onsdag, 26. juni 2019

Noen dager blir ikke som planlagt, skulle vært i Oslo idag, men for første gang siden jeg sluttet å jobbe har jeg hatt migrene 😪

 

Torsdag, 27. juni 2019

Skulka treninga idag også, men hadde god grunn : Mikkel kom hjem fra Australia og jeg måtte jo snakke litt med han før jeg reiser, jeg er jo yndlingstanta hans 😂

Har tilbrakt resten av dagen ute i sola, men nå går jeg inn og ser fotball ⚽️